1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Kongresi'nde 'baskın tehdidi' gerekçesiyle güvenlik artırıldı
ABD Kongresi'nde 'baskın tehdidi' gerekçesiyle güvenlik artırıldı

ABD Kongresi'nde 'baskın tehdidi' gerekçesiyle güvenlik artırıldı

ABD Kongre Polis Teşkilatı, “kimliği belirsiz bir milis grubunun Kongre binasına saldırı planladığı” yönünde istihbarat geldiğini açıkladı.

A+A-

 

ABD Kongresi Polis Departmanı, “kimliği belirsiz bir milis grubun Kongre'yi basma planına” yönelik istihbarat aldıkları için güvenlik önlemlerini artırdıklarını açıkladı.

Seçimi kaybeden eski ABD Başkanı Donald Trump taraftarlarının 6 Ocak'ta Kongre binasını basmasında güvenlik açığı olup olmadığına dair soruşturmanın oturumları devam ederken, yeni bir baskın tehdidi iddiası gündeme geldi.

ABD Kongresi Polis Departmanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kongre'ye ve üyelerine yönelik tüm tehditlere cevap vermeye hazır olunduğu belirtildi.

Açıklamada, "4 Mart'ta kimliği belli bir milis grubun Kongre'yi basma planına yönelik istihbarat aldık. Kongre'nin, halkın ve polislerimizin korunmasını sağlamak için fiziksel bir yapı kurmak ve kolluk gücünü artırmak gibi güvenlik güncellemelerini yaptık” denildi.

Yerel, eyalet ve federal ortaklar ile işbirliği içinde olunduğu aktarılan açıklamada, “İstihbaratı ciddiye alıyoruz. Bu istihbaratın hassas içeriğinden dolayı şu anda daha fazla bilgi paylaşmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.