1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Kasırgaya Teslim Oldu
ABD Kasırgaya Teslim Oldu

ABD Kasırgaya Teslim Oldu

Florence Kasırgası, saatteki hızı 150 kilometreyi bulan rüzgar, yoğun yağış ve "felaket" düzeyinde sel uyarılarıyla birlikte ABD'nin doğu kıyılarına ulaştı.

A+A-

 

Kuzey Carolina'nın Wilmington kentinde bir anne ve bebeği evlerinin üzerine ağacın düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Daha sonra iki kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı dörde yükseldi.

 

Bölgede 3 günde 8 aylık yağmur bekleniyor. Federal Acil Durum Yönetim Kurumu Başkanı Brock Long, "İç bölgelerdeki sel felaketleri çok sayıda kişinin ölümüne neden olabilir ve bu felaketlere tanıklık etmek üzereyiz" dedi.

Kasırganın merkezi Kuzey Carolina'daki Wrightville Beach'e vardı. Daha önce ulaşan kasırga bulutlarının dış çepherleri kıyı bölgelerinin suyla kaplanmasına neden olurken, New Bern kentindeki çok sayıda kişinin kurtarılmayı beklediği bildiriliyor.

1 milyon 700 binden fazla kişi için tahliye emri verildi. Eyaletin Afet Yönetim Merkezi'ne göre Kuzey Carolina'da 600 bin kişinin elektriği kesildi.

Kuzey Carolina Valisi, kasırgayı en az hasarla atlatmak için "dayanıklılık, ekip çalışması, mantık ve sabır gerektiğini" söyledi.

Ulusal Hava Durumu Hizmetleri Merkezi uzmanı Brandon Locklear'a göre Kuzey Carolina'ya, normalde 8 ayda alacağı yağmur 2 ya da 3 gün içinde düşecek.

Bu arada, binlerce kilometre ötedeki Filipinler'e de dev bir taygun yaklaşıyor. Yetkililer Süper Tayfun Manghut'ın güzergahı üzerinde 5 milyon kişinin yaşadığını söyledi.

Kuzey Carolina'nın bazı bölgelerinde sadece birkaç saat içinde 30 santimetre derinliğinde yağmur yağdı.

Ulusal Kasırga Merkezi (NHC) rüzgar hızının biraz azaldığını, ancak buna karşın aşırı yağış ve su seviyelerinde yükselme tahminleri nedeniyle kasırganın hala çok tehlikeli olduğunu açıkladı.

Federal Acil Durum Yönetim Kurumu Başkanı Brock Long özellikle akarsu kenarlarında ve rakımı düşük yerlerde yaşayanların risk altında olduğunu belirtti.

Analiz şirketi CoreLogic'e göre, Florence'ın vereceği zararın maliyeti 170 milyar dolar olabilir ve kasırgadan 759 bin ev ile iş yeri etkilenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.