1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD, IŞİD'e İstikrarı Bozması İçin Yeşil Işık Yakıyor
ABD, IŞİD'e İstikrarı Bozması İçin Yeşil Işık Yakıyor

ABD, IŞİD'e İstikrarı Bozması İçin Yeşil Işık Yakıyor

Iraklı bir güvenlik uzmanı, Irak ve Suriye arasında hareket eden ABD birliklerinin IŞİD'e yardım etme ve Irak'ın istikrarını bozmak için yeşil ışık yakma rolünün altını çizdi ve Anbar çölünün teröristlerin Irak'a girmesi için bir geçit olduğunu belirtti.

A+A-

 

El-Malume haber ajansının bildirdiğine göre Iraklı güvenlik uzmanı Amir Abdulmenab el-Saadi, terörist grupların Diyala, Kerkük ve Selahaddin illeri arasındaki zor ve erişilemez coğrafi koşullardan tam olarak faydalandığını, IŞİD ve hareketsiz hücrelerinin, güvenlik gruplarından saklanmak için bu yerlerdeki geniş alanları kullandığını belirtti.

 

Amir Abdulmenab el-Saadi, "Sabb'ul Abur'a ve bu bölgelere erişimin zor olması, IŞİD'in bu iller arasında hareket etmesi ve saklanması için çok cazibe oluşturuyor." diye belirtti. 

 

Iraklı güvenlik uzmanı yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Bunun için harekete geçilmesi gerekiyor ve IŞİD'in adımlarına karşı koymak için bu üç ilde kontrol noktalarının kurulmasına ek olarak gizli kameralar ve gece termal kameraları kurulmalıdır."

 

Iraklı güvenlik uzmanı, Neyneva eyaletine kadar olan Anbar çölünün teröristler için bir geçit ve Suriye ile Irak arasında hareket eden ABD birliklerinden destek aldıkları bir merkez olduğunu vurguladı.

 

Amir Abdulmenab el-Saadi, "ABD birliklerinin Irak ile Suriye arasında yer değiştirmesi teröristleri destekliyor ve IŞİD'e Irak'ın istikrarını bozması için yeşil ışık yakıyor." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.