1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD, Irak’taki varlığını güçlendiriyor
ABD, Irak’taki varlığını güçlendiriyor

ABD, Irak’taki varlığını güçlendiriyor

A+A-

ABD Irak’ta olası bir İran saldırısına yönelik askeri konumunu güçlendireceği bildirildi. Pentegon yetkilileri Irak’taki askeri üslere Patriot füzeleri konuşlandırılmasının kararlaştırıldığı belirtiliyor.

ABD’li Fox News kanalına konuşan Pentagon yetkilileri, İran’ın Irak’taki ABD üslerine yönelik saldırısını beklemediklerini ve bunu uzak ihtimal olarak gördüklerini söyledi.

Yetkililer, yaşanabilecek benzer saldırıların önüne geçmek amacıyla Irak’taki ABD üslerine Patriot füzelerinin yerleştirilmesine karar verildiğini kaydetti.

ABD’nin 3 Ocak’ta İranlı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’i hava saldırısında vurmasından sonra İran ABD’nin Irak’taki en büyük üssü Ayn el-Esed ve Erbil’deki üssüne yönelik füze saldırısı düzenlemişti.

Ayn el-Esed üssüne düşen füzeler, 11 ABD askerinin beyin sarsıntısı geçirmesine yol açmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 8 Ocak’ta füze saldırısında çoğu beyin sarsıntısı belirtileri gösteren 11 askerin Almanya ve Kuveyt'teki sağlık merkezlerine taşındığını duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'taki ABD üslerine yaptığı saldırıda beyin sarsıntısı geçiren askerler için 'çok ciddi bir şey olmadığı' yorumunu yaptı.

Irak’taki Şii partilerin öncülüğünde parlamentodan bir karar çıkarılarak Irak’taki yabancı güçlerin ülkeden çıkarılması istenmişti ancak Washington yönetimi, ABD askerlerinin Irak’ta kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.