1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘ABD, Irak Hizbullahı’nın bütün üyelerini öldürecek!’
‘ABD, Irak Hizbullahı’nın bütün üyelerini öldürecek!’

‘ABD, Irak Hizbullahı’nın bütün üyelerini öldürecek!’

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pomepo’nun, Irak Hizbullahı’nın (Ketayib Hizbullah) bütün üyelerini öldürmekle tehdit ettiği bildirildi.

A+A-

 

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıların önünün alınmaması üzerine Washington yönetimi, büyükelçiliğini kapatmayı gündeme almış durumda.

Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller, son demecinde, diplomatik temsilciliklerin bulunduğu Yeşil Bölge ile Bağdat Havalimanı’nın hükümetin kontrolünde olmadığını belirtti:

“Irak hükümeti Yeşil Bölge’de kontrolü sağlamalı. Çünkü havalimanı da Yeşil Bölge de silahlı grupların denetiminde bulunuyor, hükümetin değil. Füze saldırıları artmış durumda ve Irak devletini hedef alıyorlar. Irak hükümeti bu tür saldırılara karşı koymak için açık olmalı. Bu her şeyden önce Irak’ın egemenliğini korumaya dönüktür.”

New York Times gazetesi ise üst düzey bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde, Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’yle yaptığı görüşmede, “ABD Ketayib Hizbullah’ın bütün üyelerini öldürür ve Bağdat’tan da çekilir” dediğini aktardı.

Pompeo’nun ayrıca kendi bakanlığındaki üst düzey yetkililere, “Bingazi’deki olayların Bağdat’ta da tekrar etmesine asla müsaade edilmeyeceğini” söylediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.