1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD İnsani Yardımların Ulaşmasını Engelledi
ABD İnsani Yardımların Ulaşmasını Engelledi

ABD İnsani Yardımların Ulaşmasını Engelledi

ABD'li askerler Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte Suriye Kızılay cemiyetinin Deyrizor'un Hacin bölgesine insani yardımlarının ulaşmasını engelledi.

A+A-

 

Suriye Kızılay cemiyeti medya işleri koordinatörü Muhammed Zeyab, bu bağlamda yaptığı açıklamada, ABD'li askerler ve Suriye Demokratik Güçleri'nin Hacin halkına gönderilen insani yardım konvoyunun geçişini engellediğini duyurdu.

Zeyab açıklamasının devamında şöyle dedi: Amerika'lı askerlerin girişimleri bir kez daha onların sivillerin canına asla önem vermediği gerçeğini gözler önüne sermiş oldu. Amerika'lı askerler şimdiye kadar Suriye'li sivillere yönelik birçok cinayete imza atmıştır.

Geçen 31 Ocak tarihinde de  Amerika ve desteklediği Suriye Demokratik güçleri, Suriye hükümeti ve kızılay cemiyetinin Hacin halkına gönderdiği insani yardım konvoyunun girişini engellemişti.

Amerika ve müttefikleri Ağustos 2014 tarihinden itibaren sözde IŞİD ile mücadele gerekçesiyle, Şam yönetiminin izini olmadan Suriye'ye yönelik askeri operasyonlar düzenlemektedir. ABD'nin başını çektiği sözde IŞİD ile mücadele koalisyonu şimdiye kadar birçok Suriye'li sivili katliam etmiş bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.