1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Halkının Yarısı Gelirini Kaybetti
ABD Halkının Yarısı Gelirini Kaybetti

ABD Halkının Yarısı Gelirini Kaybetti

Amerika'da Vermont eyaleti senatörü Bernie Sanders, dün twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD halkının korona virüs vakasından sonra iktisadi şartlarının çok vahim hal aldığını bildirdi.

A+A-

 

Sanders, Amerikan halkının yarısından fazlasının korona virüs salgını sürecinde gelirini kaybettiğini belirterek,  bu süreçte halkın zayıf kesimlerinin durumlarının çok daha vahim hal aldığını ama zenginlerin daha da zenginleştiğini bildirdi.

 

Bu arada Amerika'da korona virüs sürecinde en az 40 milyon kişinin de işsizler ordusuna katıldığı bildirilirken Trump yönetiminin aldığı önlemlerin  bu zamana kadar olumlu bir sonuç vermediği ve bu durumun da Trump'ın yapılacak başkanlık seçimlerinde kaybetmesi halinde çok büyük etkisinin olacağı söyleniyor.

 

Öte yandan Beyaz Saray Corona Virüsü Görev Gücü Koordinatörü Dr. Deborah Birx’in adı, Pazar günü yapılan bir söyleşi gündeme gelirken Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Birx’e güvenmediğini söyledi.

 

ABC televizyonunun yayınında Birx’e güvenip güvenmediğine ilişkin soruya Pelosi, “Bence Başkan virüs hakkında yanlış bilgi yayıyor ve o da (Birx) başkanın atadığı biri. Dolayısıyla hayır güvenmiyorum” yanıtı verdi.

 

Diğer yandan ABD'de bir Kongre üyesinde koronavirüs tespit edilmesinin ardından Temsilciler Meclisi, 4 gün önce  yeni bir kuralı uygulamaya koydu. Temsilciler Meclisi'nin tüm üyeleri ve çalışanları artık binada oldukları süre boyunca maske takmak zorunda. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, maskesiz gelen üyelerin dışarı çıkarılabileceğini söyledi.

 

Nancy Pelosi, bina içinde maskesiz dolaşmanın yasak olduğunu ancak meclise hitap ederken maskenin çıkarılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.