1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Fırat'ın Doğusunu Uçuşa Yasak Bölge mi İlan Edecek?
ABD Fırat'ın Doğusunu Uçuşa Yasak Bölge mi İlan Edecek?

ABD Fırat'ın Doğusunu Uçuşa Yasak Bölge mi İlan Edecek?

YPG'nin kontrolünde bulunan Fırat'ın doğusunda ki yerel yönetimin Savunma Bakanlığı Kürt Koalisyon Bölümü Eşbaşkanı Cihan Şeyh Ahmed, Amerika Birleşik Devletleri'nin Fırat'ın doğusu planıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Fırat'ın doğusu planıyla ilgili konuşan Cihan Şeyh Ahmed, Türkiye'nin operasyonlarını önlemek için Amerika'nın uçuşa yasak bölge kurma planını memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

 

Öte taraftan uluslararası şahsiyetlerin katılımıyla Amuda'da düzenlenen forumda Afrin deneyiminin tekrarını engellemek için kuzeyde uçuş yasağı istendi.

YPG'nin kontrolündeki bölgede düzenlenen 'Afrin'de etnik temizlik ve demografik değişiklik hakkındaki uluslararası forum' geçtiğimiz Salı günü Afrin'de ihlalleri belgelendirmek için bir merkez kurulması ve Suriye'nin kuzeyi bölgelerine uçuş yasağı konulmasına çağrıda bulunarak faaliyetini bitirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey de geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın elinde Suriye ile ilgili bir takım öneriler var. Öneriler arasında, geçmişte Irak'ta uygulanan askeri yönetimin Suriye'de uygulanması planı da var" ifadelerini kullanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri, 1991 yılında gerçekleşen Körfez Savaşı sonrası Irak'ın kuzeyini kapsayan 36. paralelde uçuşa yasak bölge oluşturmuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.