1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD donanmasından, İran botuna ateş
ABD donanmasından, İran botuna ateş

ABD donanmasından, İran botuna ateş

Basra Körfezi'nin kuzeyinde bulunan bir ABD savaş gemisi, kendisine yaklaşan İran sahil güvenlik botuna uyarı ateşi açtı.

A+A-

ABD donanmasına ait bir gemi, Arap Körfezi'nin kuzeyinde bir İran İran sahil güvenlik botuna uyarı ateşi açtı. İran gemisinin, ABD'ye ait gemiye yaklaşık 150 metre yaklaştığı için ateş açıldığı belirtildi.

ABD: UYARILAR GÖRMEZDEN GELİNİNCE ATEŞ AÇILDI

ABD'li yetkili, İran'a ait geminin ABD donanmasına 150 metre kadar yaklaştığını ve akabinde uyarı atışı yapıldığını aktardı. Yetkili, ABD donanması tarafından yapılan uyarıların İran gemisi tarafından görmezden gelindiğini iddia etti.

DEVRİM MUHAFIZLARININ TEKNESİ

İsmi açıklanmayan yetkilinin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İran Devrim Mufahızlarına bağlı tekne son sürat ilerliyor. Herhangi bir sinyale cevap vermedi. Uyarı ateşi açmaktan başka seçimimiz yoktu"

"BÖLGEDE BAŞKA GEMİLER DE VARDI"

İki ABD'li savunma yetkilisine göre, olay anında uluslararası sularda rutin görevde olan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait başka gemiler de bulunuyordu. Savunma Bakanlığı yetkililerinden biri uyarı ateşlerinin "çarpışma ihtimalini önlemek için" yapıldığını belirtti. İran Sahil Güvenlik botu, ABD'li yetkililere göre "provakatif eylemlerini" durdurdu, fakat birkaç saat bölgede kaldı.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.