1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD Dışişleri, Türk heyetinin ziyaretini doğrulamadı
ABD Dışişleri, Türk heyetinin ziyaretini doğrulamadı

ABD Dışişleri, Türk heyetinin ziyaretini doğrulamadı

ABD Dışişleri, Türk heyetinin ziyaretini doğrulamadı: Anlaşmış olsaydık Brunson evine dönmüş olurdu

A+A-

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetin yaptırımlarla ilgili görüşmelere katılmak üzere Washington’a yapması beklenen ziyareti şimdilik doğrulayamadığını açıkladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yaptığı basın açıklamasında Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın yaptırımlarla ilgili görüşmelere katılmak üzere Washington'a yapması beklenen ziyareti şimdilik doğrulayamadığını belirtti.

 

Nauert, "Bu konu ile ilgili haberler gördüm, fakat herhangi bir şeyi teyit edemem, şu anda görüşmeler ya da başka herhangi bir konuda duyuracağım herhangi bir şey yok" diye konuştu.

Nauert, Çavuşoğlu ile Pompeo arasındaki görüşmeye atıf yaparak, "Telefon görüşmesi yapmış olmak önemli bir işaret. Sohbet etmiş olmaları kesinlikle zarar vermez, biz bu yüzden diyaloğun önemine güveniyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye ile bir anlaşmaya varılıp varılmadığına dair Nauert, "Bir anlaşmaya varmış olsaydık Pastör Brunson buraya evine dönmüş olurdu" açıklamasını yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.