1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Deyrezor'da Yeni Bir Üs Kuruyor
ABD Deyrezor'da Yeni Bir Üs Kuruyor

ABD Deyrezor'da Yeni Bir Üs Kuruyor

Basın kaynaklarına ulaşan raporlara göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suriye'deki üslenme faaliyetlerine son hız devam ediyor

A+A-

 

Suriye merkezli Euphrates Post haber sitesinin sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait iki Blackhawk tipi helikopterin, Deyrezor yakınlarındaki El Ömer petrol sahasındaki yoğun faaliyetleri görülüyor.

 

Sputnik ajansının aktardığı bilgilere göre, El Ömer sahasının yakınlarındaki Mayadin kentinin doğusunda çekilen bu görüntüler, ABD'nin bölgede yoğun üslenme faaliyetlerinde bulunduğunun ispatı niteliğinde.

ABD ordusunun yakın zamanda Suriye'yi terk etmek gibi bir planı olmadığını belirten, Moskova merkezli Ulusal Güvenlik Çalışmaları Merkezi başkanı (E) Albay Aleksandr Zhilin'e göre Pentagon, Suriye'nin zengin petrol ve doğalgaz sahalarının çevresinde yeni tesisler oluşturma eğilimi içerisinde.

HEDEF: SURİYE'Yİ İSTİKRARSIZLAŞTIRMAK

Rus Federal Haber Ajansına konuşan Zhilin'e göre, ABD'nin bugün Suriye'deki başlıca askeri hedefi, Suriye ordusunu oyalayacak yeni bir terör ordusu yaratarak ülkede istikrarsızlığı körüklemek.

Emekli Albay'a göre, Pentagon tarafından güdülen bir başka askeri hedef de, Doğu Guta gibi bölgelerdeki teröristlere 'klorin' gazı kullandırarak, ABD'nin doğrudan Suriye ordusuna saldırmasını sağlamak.

ABD SURİYE'YE YERLEŞİYOR

ABD ordusu sadece geçen bir kaç yıl içerisinde Suriye'de, aralarında iki adet gelişmiş askeri üssün de bulunduğu 25'e yakın askeri tesis inşa etti ve sözü edilen noktalar dışında da inşa çalışmaları devam ediyor.

Suriye'de özellikle enerji kaynaklarını kontrol altına almayı hedefleyen ABD, bu hedef doğrultusunda PKK/PYD ve IŞİD gibi terör örgütlerini kullanmaktan çekinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.