1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD: Çatışmaya son verin
ABD: Çatışmaya son verin

ABD: Çatışmaya son verin

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Bağdat yönetimine, Iraklı güçlerin tartışmalı bölgelerdeki eylemlerini sonlandırması için çağrı yaptı.

Heather Nauert, yaptığı yazılı açıklamada, Kerkük civarındaki olaylara ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı’nın değerlendirmelerini aktardı.

Açıklamada, “ABD, Altınköprü kasabası civarında yaşandığı belirtilen şiddet olaylarından dolayı endişelidir. Durumu yakından izliyoruz. Tüm taraflara şiddeti ve provokatif hareketleri sona erdirme çağrısı yapıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Sözcü Nauert, Bağdat yönetimine, Iraklı güçlerin tartışmalı bölgelerdeki eylemlerini sonlandırması için çağrı yaptı.

Nauert ayrıca, ülkedeki tartışmalı bölgelerde yaşanan sorunlar anayasal bir zeminde çözülünceye kadar bu alanların "tartışmalı" olarak kalacağını belirtti.

Nauert, "Taraflar bir uzlaşmaya varıncaya kadar bu bölgelerin güvenlik ve yönetimi konusunda onları koordine olmaya teşvik ediyoruz. Bu zamana kadar tüm taraflar, Irak Başbakanı Abadi'nin önerdiği ve Kürt Bölgesel Yönetimi’nin de kabul ettiği anayasa zemininde diyalog içinde olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kerkük - Erbil karayolunda dün Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi arasında çatışma çıktı.

Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Komutanlığı, yaşanan çatışmada 6 peşmergenin şehit düştüğünü, Heşdi Şabi'den ise 150 ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.