1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD Büyükelçisi Bass'ın görüşme talebine hükümetten ret
ABD Büyükelçisi Bass'ın görüşme talebine hükümetten ret

ABD Büyükelçisi Bass'ın görüşme talebine hükümetten ret

A+A-

Washington ile Ankara arasında yaşanan vize gerilimi sonrası Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın görüşme teklifini reddetti.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik olarak aldığı vize yasağından sonra Bass'ın görüşme talebi Adalet Bakanı Gül tarafından reddedildi.

Gül, A Haber'de katıldığı programda "Oradaki açıklamada güvenlik ile ilgili bir husus ifade ediliyor. Hangi eksik varsa gerekli çalışmalar yapılır. Bu son tutuklama ile ilgili konuysa bu Türk yargısının verdiği bir karardır. Dışişleri Bakanlığımız açıklama yaptı, 'Diplomatik dokunulmazlığı bulunmayan kişi' diye… Türk vatandaşları ile ilgili bir yargılama yapması Türkiye'nin hakkıdır. Yargı tarafından yürütülen bir süreçtir. Herkesin saygılı bir şekilde süreci takip etmesi gerekir. Soruşturma da gizli olduğu için ben adalet bakanı olarak da içeriği ile ilgili bilgi sahibi değilim. Yargı kendi içinde çalışmasını yapıyor. Ben bu hususta bu gerekçe ile verdiği kararı ABD'nin gözden geçireceğine inanıyorum. Dışişleri Bakanlığımız da gerekli çalışmaları gerçekleştirdi" demişti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve ABD'nin Türkiye'deki vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklenti iletilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.