1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Erbil’de
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Erbil’de

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Erbil’de

A+A-

Irak’ta bulunan ABD askerlerini ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, başkent Erbil’de Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’yle bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin de hazır bulunduğu görüşmede, Irak ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Edinilen bilgilere göre Mike Pence, Irak’ın hiçbir üst düzey yetkilisiyle bir araya gelmezken, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi’yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Irak'ın Anbar vilayetinde bulunan Ayn el Esad üssünde ABD’li askerlerle bir araya geldiğini belirterek, “Şükran Günü’nde Irak'taki askerlerimizle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz ve hepinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump 26 Aralık 2018’de Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Trump Bağdat'ın batısındaki El Asad Hava Üssü'nde Amerikan askerleriyle bir araya gelmişti

Trump buradaki açıklamasında, “Irak'tan çekilmeye yönelik hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.