1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. ABD ateşle oynuyor: Büyükelçilik Kudüs'e taşınıyor
ABD ateşle oynuyor: Büyükelçilik Kudüs'e taşınıyor

ABD ateşle oynuyor: Büyükelçilik Kudüs'e taşınıyor

A+A-

 

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv'deki Amerikan büyükelçiliğinin mayıs ayı içinde Kudüs'e taşınacağını açıkladı. İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Katz ise, ABD'nin İsrail büyükelçiliğinin İsrail'in kuruluşunun yıldönümü olan 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşınacağını söyledi.

 

ABD yönetimi, Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliğinin mayıs ayı içinde Kudüs'e taşınacağını ve ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'ın yeni binada çalışmaya başlayacağını açıkladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, büyükelçiliğin taşınmasıyla ilgili AA muhabirinin yazılı sorusuna yanıt verdi. Yetkili, "Mayıs ayında Kudüs'te yeni ABD Büyükelçiliğinin açılmasını planlıyoruz. Büyükelçiliğin açılışı, İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümüne denk gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Aynı açıklamada yeni büyükelçilik binasının ilk bölümünün, ABD'nin Kudüs Başkonsolosluğunun de bulunduğu Kudüs'ün Arnona bölgesindeki bir yerleşkede açılacağı, ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman ve küçük bir ekibin yeni binada çalışmaya başlayacağı bildirildi.

Konuyla ilgili haberlerin medyaya düşmesinin ardından ilk açıklama, İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz'dan geldi. Katz, ABD yönetiminin aldığı büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararını, İsrail'in kuruluşunun açıklandığı gün olan 14 Mayıs tarihinde hayata geçireceğini açıkladı.

'BUNDAN DAHA BÜYÜK HEDİYE YOK'

Katz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, "ABD Başkanı Donald Trump'ı, ülkesinin İsrail büyükelçiliğini, İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümünde başkentimize taşıma kararından dolayı tebrik ediyorum. Bundan daha büyük hediye yok. En adil ve en doğru hamle. Teşekkürler dost." ifadelerine yer verdi.

'YOLSUZLUK SORUŞTURMASIYLA ZOR GÜNLER GEÇİREN NETANYAHU, KARARDAN MEMNUNİYET DUYDU'

Öte yandan hakkındaki yolsuzluk soruşturması nedeniyle zor günler geçiren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, söz konusu karardan büyük memnuniyet duyduğu belirtildi.  

BMGK kararı çerçevesinde ABD dahil uluslararası toplum, Doğu Kudüs'ün işgal altında olduğunu kabul ediyor. İsrail yönetimini tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri, Tel Aviv'de bulunuyor. Hiçbir ülke, Kudüs'ü ya da doğu ve batı bölümlerini başkent olarak kabul etmiyor.

 

 

                  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.