1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD askerleri Rakka'daki üssüne geri döndü
ABD askerleri Rakka'daki üssüne geri döndü

ABD askerleri Rakka'daki üssüne geri döndü

A+A-

 Rojava Kürdistanı ve Suriye'nin kuzeyinden çekilen ABD ordusu, Suriye-Türkiye sınırındaki Kobanê üssüne yerleşmesinin ardından Rakka'nın batısındaki üssüne de döndü.

ABD ordusunun, Rojava Kürdistanı’nın üslerinden çekilmesinin ardından bölgelerde boşalttığı üslerine dönüş çalışmaları sürüyor.

Kobanê ve diğer üssünü boşaltan ABD ordusu, bölgeye dönerek üs kurma çalışmasına başladı.

ABD ordusunun sevk ettiği ve aralarında personel taşıyıcı zırhlı araç, mayın temizleme aracı ve pikabın olduğu konvoy, Hesekê ilinden geçerek Rakka ilinin batısında yer alan Cezre üssüne ulaştı.

Cezre üssüne varan konvoyda 25-30 ABD askeri olduğu görüldü.

Kobanê’nin  güneyindeki Sırrin beldesindeki silolar bölgesinde yer alan eski üslerine yeniden yerleştiğini duyurmuştu. BasNews'in dün edindiği bilgilere göre ABD askerleri dün Sırrin kasabasındaki Sebat üssünü boşaltarak, Qamişlo kentine geçmişti.

Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Sırrin ve yakınlarındaki Sibat köyünde ABD'nin üsleri vardı. ABD, bu üsleri Türkiye'nin Rojava Kürdistanı'na yönelik başlattığı harekat  sırasında boşaltmıştı.

ABD ordusu dün ayrıca Tel Temir ve Derik ilçeleri arasındaki   petrol bölgesinde durdurduğu devriyeleri de yeniden başlatmıştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.