1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD askerleri Musul operasyonu için Erbil’de
ABD askerleri Musul operasyonu için Erbil’de

ABD askerleri Musul operasyonu için Erbil’de

Musul'u kurtarma operasyonunda görev alacak 90 ABD askerinin, Erbil'in Mahmur ilçesindeki askeri kampa yerleştirildiği belirtildi.

A+A-

Musul’u kurtarma operasyonunda görev alacak 90 ABD askerinin, Erbil’in Mahmur ilçesindeki askeri kampa yerleştirildiği belirtildi. 

Irak Parlamentosu Savunma Komisyonu Üyesi Naif Şemeri, “ABD askerlerinin Musul’a yakın bir yerde konuşlandığı bilgisini aldık. Fakat Musul operasyonuna katılıp katılmayacakları, Irak hükümeti ve Musul İl Meclisi’nin kararına bağlı” dedi. 

Şemeri, daha önce de koalisyon güçleri ve ABD’ye bağlı küçük askeri birliklerin uçaklarla Musul’un Rabia nahiyesine indirildiğini hatırlatarak şunları söyledi: 

 ‘Musul operasyonu yakında’ 

“Bu birlikler, Irak hükümeti, Kürdistan bölgesi ve koalisyon güçlerinin oluşturduğu operasyon birimi tarafından yönlendirilecek. Musul operasyonu için hazırlıklar sürüyor. Çok gecikeceğini sanmıyorum.” 

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk başkanlığındaki askeri heyet, hafta içinde Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüşmeler yapmıştı. 

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul 10 Haziran 2014’te IŞİD’in eline geçmişti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.