1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Abadi: Erbil'le Kerkük petrolü konusunda anlaştık
Abadi: Erbil'le Kerkük petrolü konusunda anlaştık

Abadi: Erbil'le Kerkük petrolü konusunda anlaştık

A+A-

 

Haydar Abadi, Kerkük petrolünün Türkiye üzerinden yeniden ihraç edilmesi konusunda Erbil ile anlaştıklarını belirtti.

 

Abadi, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Kerkük petrolünün ihracatıyla ilgili Kürdistan Bölgesi ile anlaştıklarını ifade etti.

 

Haydar Abadi, “Kürdistan Bölgesi ile Kerkük petrolünün ihraç edilmesi konusunda anlaştık. Kerkük petrolü ihraç edilmezse gelirimiz olmaz” dedi.

 

Basın açıklamasında Abadi’ye, Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü’nün “Kerkük petrolünü Türkiye’ye ihraç etmeye hazırız” açıklaması hatırlatılarak, “Türkiye ile bu konu hakkında herhangi bir görüşme yaptınız mı?” sorusu soruldu. Abadi, şu yanıtı verdi:

 

“Evet. Kerkük’ten Musul’a ve oradan da Peşhabur tarafından Türkiye’ye giden petrol boru hattı IŞİD tarafından tahrip edildi. Diğer bir petrol boru hattı Kürdistan Bölgesi topraklarından geçiyor. Peşhabur üzerinden Türkiye topraklarına giden boru hattını kullanmak için görüşüyoruz.

 

Başbakan Neçirvan Barzani Bağdat’a geldiğinde o konuyu görüştük. Petrol ihracatının başlaması için anlaştık. Sorunları daha sonra çözeceğiz. Çünkü şimdi paraya ihtiyacımız var. Kerkük petrolü ihraç edilmezse gelirimiz olmayacak.”

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.