1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. AB ve ABD görüştü: Yasak uygulanmayacak
AB ve ABD görüştü: Yasak uygulanmayacak

AB ve ABD görüştü: Yasak uygulanmayacak

A+A-

 

 

ABD'nin Müslüman nüfusunun çoğunlukta olduğu bazı ülkelere yönelik getirdiği 'kabin yasağı' uygulamasının, Avrupa Birliği ülkelerine de yayılmasına dair ABD - AB arasında yürütülen görüşmelerde taraflar, kabin yasağının AB ülkelerine uygulanmaması konusunda anlaştı.

 

Yolcu uçağı

ABD'nin Müslüman nüfusunun çoğunlukta olduğu bazı ülkelere yönelik, cep telefonundan büyük boyutlardaki elektronik cihazların uçak kabinlerine alınmamasına ilişkin getirdiği kısıtlamanın, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine de yayılmasına dair ABD — AB arasında yürütülen görüşmeler başladı.

 

AB ülkelerinden ABD'ye yapılacak uçak seyahatlerinde 'kabin yasağı' uygulanmaması kousunda taraflar hemfikir kaldı.

ABD'li yetkililer, dizüstü bilgisayar parçalarının patlayıcı yapımında kullanılabilecek şekilde düzenlenebildiğine dair edindikleri yeni bir bilgi üzerine Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkeye kabin yasağı uygulaması getirmişti. Ancak söz konusu güvenlik tehdidine ilişkin herhangi detaylı bir bilgi kamuoyuna bildirilmedi.

Kısa bir süre önce kabin yasağının AB ülkelerini de kapsayacağına ilişkin Washington'dan yapılan açıklama üzerine, konunun ele alınması için AB yetkilileri ABD'den görüşme talep etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.