1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB, iklim değişikliği konusunda anlaştı
AB, iklim değişikliği konusunda anlaştı

AB, iklim değişikliği konusunda anlaştı

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, konseyin iklim değişimi ile mücadele konusunda bir anlaşma sağladığını duyurdu.

Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin ilk gün oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda iklim değişimi konusuna yoğunlaştıklarını belirten Michel, bu konunun önümüzdeki yıllarda çok önemli bir başlık olmayı sürdüreceğini belirtti.

Michel, AB Konseyi'nde iklim değişimiyle mücadele konusunda bir anlaşma sağladıklarını söyledi.

Michel, “Avrupa'nın 2050 yılına kadar iklimde dengenin sağlandığı ilk kıta olmasını istiyoruz” dedi.

AB üyesi ülkelerinin farklı kaygılarını göz önüne alarak bu kararı aldıklarını ifade eden Michel, Polonya'nın ikim hedefini uygulamak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu, 2020 Haziran ayındaki Konsey toplantısında konuyu tekrar ele alacaklarını ifade etti.

Michel, AB'nin iklim değişiminde uzun dönem stratejik önceliklerinin belirlendiği "Avrupa Yeşil Anlaşması"nın Avrupa'yı bu alanda küresel lider konuma getireceğini kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen ise, AB’nin iklim değişimi ile mücadele etmekte kararlı olduğunu belirterek, “Avrupa, iklim değişimi konusunda küresel bir rol model olacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.