1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 70 barodan açıklama: Saldırının ardındaki karanlık odaklar ortaya çıkarılmalı
70 barodan açıklama: Saldırının ardındaki karanlık odaklar ortaya çıkarılmalı

70 barodan açıklama: Saldırının ardındaki karanlık odaklar ortaya çıkarılmalı

A+A-

 İzmir’de katledilen Deniz Poyraz için 70 baro ortak açıklama yayınladı.

Aralarında, Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve İzmir barolarının da bulunduğu 70 baro başkanının ortak açıklamasında saldırı kınanarak, "Bu saldırı, toplumsal birlikteliğimize, demokrasiye ve ülkemiz barışına saldırıdır" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen silahlı saldırıda bir vatandaşımız öldürülmüştür. Bu saldırı toplumsal birlikteliğimize, demokrasiye ve ülkemiz barışına saldırıdır.

Siyasi faaliyet yürütenlerin yaşam hakkını, fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumak; devletin asla terk edemeyeceği zorunlu görevlerdir. Son olarak İzmir HDP il binasında çalışan bir emekçinin kızı olan Deniz Poyraz'ın öldürülmesi, ülkemizin şiddet iklimine çekilmeye çalışıldığı (bu dönemde) toplumsal bütünlük konusundaki kaygılarımızı artırmaktadır.

Birlik ve beraberliğimize ve bir arada yaşama kültürümüze yönelik bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yasal mercilerin bir an önce sorumluların, saldırının ardındaki karanlık odakların ve hedeflerinin tüm yönleri ile ortaya çıkarılması için gerekli soruşturmayı tamamlayarak yargıya teslim etmesini talep ediyoruz.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.