1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. 6. ÖFKE Cumasında da FİLİSTİN Halkı Meydanda
6. ÖFKE Cumasında da FİLİSTİN Halkı Meydanda

6. ÖFKE Cumasında da FİLİSTİN Halkı Meydanda

A+A-

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist işgal rejiminin başkenti kabul etme kararına karşı Filistin topraklarında başlayan protestoların altıncı Öfke Cumasında bugün öğleden sonra Batı Yaka’nın birçok noktasıyla Gazze sınırında yapılan gösterilerde birçok Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

 

Cuma namazından sonra özellikle El-Halil, Beytlahim, Ramallah ve Gazze’nin sınır bölgelerinde yoğun çatışmaların yaşandığını söyledi.

İşgal altındaki Kudüs

İşgal güçlerinin yoğun engellemelerine rağmen bugün 40 binden fazla Filistinlinin Mescidi Aksa’da namaz kıldığını, namazdan sonra gösteri ve yürüyüşe geçen Filistinlilerin Amerika Başkanı Trump’ın kararını kınadı.

Beytlahim

Beytlahim’in kuzeyinde yer alan El-İzze mülteci kampına yakın bir bölgede Cuma namazı kılan ve namazdan sonra barışçıl gösteri yapan Filistinlilere saldıran işgal güçleri, Fetih Devrimci Konseyi üyesi Hasan Ferec ile bir Filistinliyi daha tutukladılar.

Cuma namazından sonra Kudüs – El-Halil Caddesinde yürüyüşe geçen Filistinlilerin ve Bilal bin Rebah Camisi çevresine gelen göstericilerin daha fazla yürümelerine izin vermeyen işgal güçlerinin yoğun bir şekilde plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu bazı göstericilerin yaralandığı ve bazılarının da gazlar nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadıkları belirtildi.

Nablus

Nablus’ta halk dün akşam işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan Ali Kinu’yu (16) son yolculuğuna uğurlarken, Burin, Beyta ve Doğu Leben beldelerinde Cuma namazında sona yapılan gösteri ve yürüyüşlerde çatışmalar yaşandı.

Doğu Leben köyünü basan Siyonist çeteler ise köy halkının direnişi nedeniyle geri çekildiler.

Cuma namazından sonra köyde çıkan çatışmalarda ise üç gencin yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar bugün Cuma namazından sonra Nablus’ın Madma ve Beyta köylerinde de çatışmaların yaşandığını ifade ettiler. Çıkan çatışmaların ardından işgal güçleri dört genci tutukladılar.

El-Bire

El-Bire şehriyle Bel’in köyünde Cuma namazında sonra yapılan gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla müdahale eden işgal güçleri, gazetecilerin çatışmaları görüntülemelerini engellemek için onları bölgeden uzaklaştırdıkları ve tartakladıkları belirtildi.

El-Halil’de ise 3 kişi plastik mermilerle yaralanırken, 7 kişi de gazlardan etkilendi. Aynı şekilde Kalkiliya’da 13 kişi yaralandı.

Gazze

Gazze’de ise bugün Cuma namazından sonra başlayan gösterilere sınırdaki işgal güçlerinin sert müdahale etmesi soncu 12 kişi yaralanırken onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Dün akşam çıkan çatışmalarda bir genç işgal güçlerinin ateşiyle şehit olmuştu.

 

 

 

            

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.