1. HABERLER

  2. BİLİM VE TEKNOLOJİ

  3. 40 yıl önce uzaya Dünya haritası yollayanlar pişman: Felakete yol açabilir
40 yıl önce uzaya Dünya haritası yollayanlar pişman: Felakete yol açabilir

40 yıl önce uzaya Dünya haritası yollayanlar pişman: Felakete yol açabilir

Dünya'nın nasıl bulunacağını gösteren bir haritayı 40 yıl önce uzayın derinliklerine yollayan NASA gökbilimcileri pişmanlıklarını dile getirdi. Haritaları dizayn eden Drake, "O zamanlar insanlar iyimserdi, bunun tehlike olabileceğini düşünmedi" dedi.

A+A-

NASA 1977 yılında Voyager 1 ve Voyager 2 uzay araçlarını, Güneş Sistemi'yle ilgili araştırma yapması amacıyla uzaya yollamıştı.

Öte yandan benzer haritalar, 1972-73 yıllarında NASA'nın Pioneer 10 ve 11 uzay araçlarına da yerleştirilip fırlatılmıştı.

Şimdi sistemimizin ötesinde, uzayın derinliklerinde olan söz konusu araçlar, Dünya'nın uzay ve zaman içerisinde nasıl bulunabileceğini gösteren bir şema içeriyor.

​Haritaları dizayn eden Dr. Frank Drake, National Geographic'e yaptığı açıklamada, 70'li yıllardaki insanların dünya dışı canlıların davranışı konusunda daha iyimser olduğunu belirtti.

Drake, "O zamanlar insanlar iyimserdi, dünya dışı canlıların arkadaş canlısı olduklarını düşünüyordu. Kimse, birkaç saniyeliğine bile olsa, bunun tehlike olabileceğini düşünmedi" dedi.

Fakat Drake, şimdi bu kararın felakete yol açabilecek sonuçlar doğurabileceğinden endişeli olduğunu söyledi.

HAWKING: KIZILDERİLİLER'İN KOLOMB'LA KARŞILAŞMASINA BENZEYEBİLİR

Ünlü İngiliz fizikçi Prof. Stephen Hawking de dünya dışı canlılar konusunda uyarıda bulunarak, "İleri düzey bir medeniyetle karşılaşmak, Kızılderililer'in Kristof Kolomb'la karşılaşmasına benzeyebilir. Bu pek iyi sonuçlanmamıştı" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.