1. HABERLER

  2. KÜLTÜR -SANAT

  3. 3 Dilli Siirt’ten Öte Gazetesi‏
3 Dilli Siirt’ten Öte Gazetesi‏

3 Dilli Siirt’ten Öte Gazetesi‏

3 dilli kozmopolit kent Siirt’in tüm kültürlerini sütunlarına yansıtarak benzersiz bir ilke imza atıyor.

A+A-

3 dilli kozmopolit kent Siirt’in tüm kültürlerini sütunlarına yansıtarak benzersiz bir ilke imza atıyor. Özellikle latin alfabesiyle ilk kez düzenli olarak okuyucuyla buluşacak olan Siirt Arapçası’nın yazı dilini korum altına alacak olan gazete 2 sayfasını da komple Kürtçe’ye ayırıyor.
 
Siirt’te tüm kültürler için rönesansı hedefleyen Siirt’ten Öte gazetesi 16 Eylül 2013 Pazartesi günü ilk yılının ilk sayısını okuyucusuyla buluşturuyor. 20′den fazla yazarı bulunan gazetenin Siirt’in saklı kültür abidesi kalemlerini de günyüzüne çıkarması bekleniyor…. 8 sayfa çıkacak olan gazetede resimlerin az yer tuttuğu görülürken haber ve yazıların sütunlara zorlukla sığdırıldığı anlaşılıyor…
1. Sayfa’da gazete kuruluş gerekçesini ve yayın ilkelerini açıklamış.
2. Sayfa’da  yazarların yanı sıra Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cumhur Kılıççıoğlu’nun kutlama mesajı var.
3. Sayfa’da haftanın gündemini oluşturan anadilde eğitim haberlerinin dışında yazarımız Dara Turhan’ın yerel seçimlere ilişkin köşe yazısı öne çıkıyor.
4. Sayfada Siirt Milletvekili Osman Ören’in değerlendirmesi, Eğitim-Sen üyelerine ilişkin soruşturma ve başka haberlerle doluyken genç hukukçu yazarımız Cihan Toprak’ın Demokrasi üzerine köşe yazısı bulunuyor.
5 ve 6. Sayfaların tamamen Kürtçe haber ve yazılardan oluştuğu görülürken dünyaca ünlü Kürt Edebiyatçısı Zeynelabidin Zınar ile Siirtli Kürdolog Zimandirêj Ömer Toprak’ın köşe yazıları mevcut.
7. Sayfa ise tamamen latin harfleriyle Siirt Arapçasına ayrılmış durumda. Bu sayfanın editörlüğünü ise “Siirt Arapçasını Kurtarmak” üzerine yazdığı kitapla tanınan Siirtli Eğitimci Necim Gül yapıyor.
8. Sayfada ise kültür ve çevre haberleri göze çarparken Çevre Mühendisi Zafer Kahraman’ın “Siirt’in Çevre Kirliliğinde Duyarsız Yurttaş Faktörü” yazısı oldukça ses getireceğe benziyor.
 
Bir de ödüllü bulmacası bulunan gazetenin ekran fotoğrafları yayınlandı… İşte o fotoğraflar…

 

  • İşte Pazartesi Çıkacak Olan 3 Dilli Siirt’ten Öte Gazetesi‏

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.