1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 27 Bin Filistinli Yaralandı
27 Bin Filistinli Yaralandı

27 Bin Filistinli Yaralandı

Gazze Şeridi’nin doğusunda dün (1 Mart Cuma) ikindiden sonra gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu en az 34 kişi yaralandı.

A+A-

 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, göstericilerden 34 kişi işgal güçlerinin kurşunlarıyla yaralandı.

Yaraların orta derecede olduğu ve birçok kişinin de işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin bir gazeteciyi ve üç ilk yardım görevlisini hedef alarak doğrudan üzerlerine göz yaşartıcı bomba attığını açıkladı.

Gazze Şeridi sakini Filistinliler dün ikindi saatlerinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü 49’uncu Cuması gösterilerine katılmak için sınıra yakın bölgelerde kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Heyet, başta ablukanın kırılması ve Yüzyılın Anlaşması komplosunun boşa çıkarılması olmak üzere tüm hedeflerini gerçekleştirinceye kadar gösterilerin devam edeceğini açıkladı.

Gösterilerin Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkını savunmayı sürdüreceğini bildiren heyet, 12 yılı aşkın bir süredir abluka altında yaşayan Gazze halkının da onurlu bir yaşam hakkı olduğunu ifade etti.

Heyet, Filistin halkının başkenti Kudüs olan bağımsız devletini kurma hakkına ve diğer sabitelerine bağlı olduğunu belirtti.

Gazze Şeridi halkının geçen yıl 30 mart'tan bu yana sürdürdüğü Geri Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde bu zamana kadar  270 Filistinli terör rejimi İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olurken 27 bin Filistinli de yaralandı.

Başta İran olmak üzere bazı İslam ülkeleri ve uluslararası kuruluşlar terör rejiminin bu cinayetlerini kınadılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.