1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 Temmuz Darbe Sanıklarına Özel Kıyafet
15 Temmuz Darbe Sanıklarına Özel Kıyafet

15 Temmuz Darbe Sanıklarına Özel Kıyafet

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz anma töreninde FETÖ'den yargılanan mahkumların tek tip kıyafet giyeceğini açıkladı.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü’nde yaptığı açıklamada FETÖ sanıklarının duruşmalara tek tip kıyafetle çıkacaklarını açıkladı. Erdoğan, “FETÖ’cülerin şuan daha iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımız ile konuştuk. Bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbiseyle mahkemeye çıksınlar” dedi.


Tekstilci İbrahim Türeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi davasında yargılanan Gökhan Güçlü'nün, mahkemeye ‘hero’ yazılı tişörtle gelmesi üzerine 1 gecede 4 ayrı renkte tulum tasarladı. ABD'de mahkumların giydiği turuncu renkli kıyafete benzeyen tulumu, FETÖ sanıklarının hapishanede giymesi için tasarlayan Türeli, darbecilerin tulumları giymesinin onaylanması halinde devlete 50 bin tulumu hibe edeceğini söyledi.

CNNTürk'ün haberine göre, projenin uzun zamandır aklında olduğunu kaydeden Türeli, FETÖ sanıklarının mahkeme salonuna ‘hero’ yazılı tişörtle gitmesinin zoruna gittiğini ifade etti.

'MİLLET BİR KİLOMETRE ÖTEDEN GÖRDÜĞÜNDE 'BUNLAR TERÖRİSTTİR' DİYEBİLMELİ'

Türeli, konuya ilişkin şunları söyledi: “FETÖ'cüler neyin kahramanlığını yaptılar. Bu vatana, bu millete bomba atarak, insanları öldürerek mi kahramanlık yapmışlar. Bu yazıyı gördükten sonra sabaha kadar çalışarak bu kıyafetleri hazırladık. Benim tek isteğim, bu kıyafetleri FETÖ mensuplarına giydirmek. Şehit ailelerinin, gazilerin az da olsa yüreklerine su serpileceğine inanıyorum. Takım elbiseyle, tıraş olarak mahkemeye çıkmalarının bir anlamı yok. ABD'de olduğu gibi FETÖ mensuplarının bu kıyafetleri giymesi gerekiyor ki millet, bir kilometre öteden ‘bunlar teröristtir' diyebilmeli.”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.