1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 15 CHP’li Vekil İYİ Parti’ye geçiyor
15 CHP’li Vekil İYİ Parti’ye geçiyor

15 CHP’li Vekil İYİ Parti’ye geçiyor

CHP’li 15 milletvekili genel seçimlere katılmasının önündeki engeli kaldırmak üzere İYİ Parti’ye geçiyor.

A+A-

 

Konuyla ilgili varılan uzlaşmayı CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı açıklamada “Demokrasi kazansın diye” böyle bir uygulamayı yapacaklarını açıkladı.


Böylelikle İYİ Parti hem seçim sürecinde hazine yardımından faydalanabilecek, TBMM’de grup kurmak için yeterli milletvekili sayısına ulaşarak milletvekilliği seçimlerine katılmasının önündeki olası engelleme kararının önüne geçilecek.
Mevcut beş milletvekili bulunan İYİ Parti’nin grup kurması için toplam 20 milletvekiline ulaşması gerekiyordu.
Bir partinin genel seçimlere katılabilmesi için ya TBMM grubu bulunması ya da Türkiye genelinde yüzde 50’lik örgütlenme seviyesine ulaşmış olması gerekiyor. Seçime katılma hakkı olmayan parti resmi olarak ittifak da yapamıyor.
Peki ittifak mı yapacaklar?
Sözcü’nün haberine göre iki parti seçime ittifak yaparak girme konusunda da uzlaştı. Ancak Engin Altay ve CHP sözcüsü Bülent Tezcan’ın düzenlediği basın toplantısında ittifaktan söz edilmedi.
İYİ Parti’ye geçecek CHP’liler
İYİ Parti’ye katılacak 15 isim şöyle: Ahmet Akın, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Mehmet Göker, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.