1. YAZARLAR

  2. Mustafa Karaalioğlu

  3. 100 gün ve sonrası
Mustafa Karaalioğlu

Mustafa Karaalioğlu

Yazarın Tüm Yazıları >

100 gün ve sonrası

A+A-

 

Bütün iktidarların göreve başlama süreçlerinde beklenip görülecek bir 100 gün vardır. Çoğu kez bu sürede yapılanlar devamında yapılacakların bir göstergesi veya teminatı olarak da kabul edilir.

Kamuoyu, hangi sorunlara öncelik verileceği ve bunların çözümüne dair projeler ve takvimi burada görür anlar. AK Parti iktidarlarında bu paket genel olarak acil eylem planı şeklinde açıklanırdı. Ve her defasında bu planda yer alan unsurlar hızlı bir şekilde ya kanun ya da uygulama yoluyla hal yoluna konulurdu.

Erdoğan da bu planların önemini ve itici gücünü iyi tanıyan bir lider olarak baştan beri ilk ayları önemsemiştir. Bilebildiğim kadarıyla bu yaklaşım sadece 16 Nisan sonrasında “6 aylık eylem planı” hedefinde aksamıştı ama neticede o da bir iktidar belirleme seçimi değildi.

Plan tam olarak açıklanamadan zaten arkasından 24 Haziran erken seçimi geldi. Şimdi ise yeni 100 günlük plan hazırlanıyor ve yarın kamuoyuyla paylaşılacak. 16 yıldır ülkeyi AK Parti ve Erdoğan idare etmesine rağmen bu planın ‘acil’ gördüğü meselelerin ne olacağı yine de önemlidir. Devamını Oku

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.